úterý 24. června 2014

System software

Systémový software je kolekce programů, určených pro provoz, kontrolu a rozšiřují možnosti zpracování samotného počítače. Systémový software se obecně připravují počítače vyrábí.

Systémové ovládání programu, které řídí provádění programů. Exp-operační systém

Ovladače zařízení Ovladače-zařízení jsou systémové programy, které jsou zodpovědné za správné fungování zařízení. Exp - zařízení, jako je tiskárna, uživatel musí načíst ovladač zařízení této konkrétní tiskárny.

Programy, které podporují systém poskytuje funkce běžné služby do jiných počítačových programů a uživatelů. Exp-obslužné programy.
Některé obslužné programy jsou-Textové editory, jsou používány pro vytváření a editaci souborů. Pro exp-poznámek je textový editor.

Zálohovací utility-Tyto obslužné programy nám pomáhají zálohování našich důležitých dat.
Při použití těchto programů soubory jsou zálohovány na diskety, CD a DVD.

Obnova dat Software-Někdy ilegální operace může mít za následek náhodné ztrátě dat, která byla ještě třeba pak jsme použili software pro obnovu dat. Exp-Koš.

Kompresní nástroje, nástroje pro kompresi se používají pro kompresi velkých velké soubory, tak, aby mohly být uloženy v paměti nízké kapacity. Win-zip je oblíbený kompresní program, který slouží v okně na základě stolních počítačů.

Anti virus utility-Jakýkoli program, který efekt normální pracovní z jiných programů nebo vliv na boot sektor na disku, je virus. Antivirový software detekuje virus, identifikovat a zabránit jejímu šíření. Některé příklady anti-virus software je Norton Anti Virus, MC afee atd.